Menu Zavrieť

Externé info

VEREJNÁ SLÁVNOSŤ NAJSVÄTEJŠIEHO KRISTOVHO TELA A KRVI
V nedeľu 2. júna 2024 sa bude konať v Bratislave vonkajšia verejná slávnosť NAJSVÄTEJŠIEHO KRISTOVHO TELA A KRVI pozostávajúca z pontifikálnej svätej omše na Primaciálnom námestí začínajúcej o 10.30 a následnej eucharistickej procesie k farskému kostolu sv. Jána z Mathy (Trojička) na Župnom námestí. Pozývame Vás zúčastniť sa tejto spoločnej slávnosti a tak vydať svedectvo živej viery v Ježiša Krista prítomného v Oltárnej sviatosti.


SVÄTÉ OMŠE – KAPLNKY ÚRADU VLÁDY A BRATISLAVSKÉHO HRADU
Milí bratia a sestry srdečne vás pozývame na slávenie sv. omší v kaplnkách v priestoroch Úradu vlády a Bratislavského hradu. Sväté omše v kaplnke Nepoškvrneného počatia Panny Márie v priestoroch Úradu vlády sú určené aj pre verejnosť. Sv. omše sú každú stredu o 16.00. Vstup je cez autobránu z Námestia slobody. Sväté omše v kaplnke Sedembolestnej Panny Márie v priestoroch Bratislavského hradu sú tiež pre verejnosť. Sv. omše sú každý štvrtok o 17.30. Vstupe je cez hradné nádvorie, cez hlavnú bránu a kaplnka je na prvom poschodí.

Farnosť Bratislava – Vajnory oznamuje, že na základe rozhodnutia Apoštolskej penitenciárie možno návštevou farského kostola Sedembolestnej Panny Márie v Bratislave – Vajnoroch (ako aj kostola alebo verejnej kaplnky, ktorú spravujú otcovia saleziáni na Slovensku) získať pri splnení obvyklých podmienok v období 8.1-8.9. 2024 plnomocné odpustky. Dekrét bol vydaný pri príležitosti Roku vďačnosti, ktorým si saleziáni pripomínajú 100 rokov svojej prítomnosti na Slovensku.

Publikovanie Ediktu k začiatku blahorečenia: V mene otca arcibiskupa komunikujem prosbu o oboznámenie veriacich vo farnostiach so začiatkom procesu blahorečenia Božieho služobníka Alfonza Paulena v našej arcidiecéze. Veriaci sú pozvaní oznámiť na Arcibiskupský úrad v Bratislave (Špitálska 7, 814 92 Bratislava) všetky informácie, ktoré môžu byť prospešné alebo naopak, vo veci povesti svätosti a povesti mučeníctva Božieho služobníka Alfonza Paulena. Okrem toho, v súlade s platnými právnymi predpismi, je potrebné zhromaždiť všetko, čo Boží služobník napísal.

pomoc Ukrajine:
https://www.charita.sk/charita-vyhlasuje-zbierku-pomozme-ludom-na-ukrajine/
  • Podpora Pápežského misijného diela – benefičné CD, nálepky…
    https://www.misijnediela.sk/

***V spolupráci s gréckokatolíckou farnosťou Povýšenia sv. Kríža v Bratislave dávame od októbra priestor gréckokatolíkom žijúcim v našich farnostiach, aby mohli mať aspoň raz do mesiaca gréckokatolícku sv. liturgiu. Bude bývať vždy druhú nedeľu v mesiaci o 16:00 h. v kostole Povýšenia sv. Kríža v Pezinku na Cajle

**************************************************************************************